Tärkeiden asioiden äärellä

10/27/2013







 Sain äsken niin hyvät naurut, että tämä on pakko jakaa kanssanne. Olen kuumeessa kotona, vauva nukkuu ulkona ja mies on esikoisen kanssa lähipuistossa leikkimässä. Ja mitä minä teen, en lepää kuten jokainen järkevä ja normaali ihminen tekisi, vaan otan kameran ja alan kuvaamaan niinkin tärkeää ja hienoa asiaa kuin tuttia. Niinpä, tuttia! Aloitin homman ihan tosissani miettimällä sopivaa kuvausalustaa, ja kun siinä yskimisen ja horkkaisen palelun lomassa asettelin tärkeänä tuttia ja paketteja pöydälle oikeisiin asentoihin, tajusin tilanteen huvittavuuden ja repesin nauramaan ääneen. 

Ensin ajattelin, että en tietenkään tee tästä postausta, nehän pitäisivät hulluna, mutta sitten päätinkin toisin. Mielestäni tässä kiteytyy hyvin se, että jossakin kuumehoureissanikin haluan näimmä tuottaa jotain aineistoa uuteen blogiini, sekä se, kuinka vakavasta asiasta oikeasti on kyse. Kuvattiin sitten tuttia tai huonekalua, sama juttu. Siellä se tosissaan ähertää, jotta saisi kauniin kuvan otettua. Eikä siinä mitään, olen esteetikko ja nautin siitä, että maailma näyttää kauniilta, oli se sitten valhetta tai ei. Sitä paitsi, tuo tutti on oikeasti aika elintärkeä yhdelle pienelle ihmiselle. Muut tutit eivät kelpaa ollenkaan, ne joko huvittavat tai pöyristyttävät. Tämä luonnonkuminen ja anatomisesti muotoiltu hieman hassun näköinen kapistus on kuitenkin vauvan mielestä parasta, tietenkin heti sen oikean jälkeen, mistä tulee maitoa.





READ MORE »

Kukattaa

10/24/2013






En voi kutsua itseäni viherpeukaloksi ja aika moni kasvi on saanut karvaasti kokea sen. Jotain kehitystä on kuitenkin tapahtunut, sillä muutama onnekas on viihtynyt seuranamme jo viisikin vuotta. Mitä leikkokukkiin tulee, olen aiemmin ollut enemmän sellainen turvallisen tavallinen ja ajatellut olevani aika tietämätön kukkien suhteen. Tiedättekö sen tunteen, kun kukkakaupassa tai varsinkin kioskimallissa unohtaa joka kukan nimen ja päätyy ostamaan aina neilikoita? Ehkä ette, mutta minulle kävi aika usein niin, ja kaikki kunnia neilikoille, ne ovat erittäin kauniita ja suloisen herkkiksiä. Nyt puhaltavat kuitenkin uudet tuulet, ja maljakot ovat täynnä mitä lie marjoja, oksia ja kävyn näköisiä asioita. Olo on kuin uudesti syntyneellä ja kotikin näyttää siltä. Lisää tätä!





READ MORE »

Muistoja kesästä

10/23/2013


Sain hetki sitten ihka ensimmäisen blogihaasteeni, kun Miiu pyysi minua kertomaan seitsemän muistoa viime kesältä. Ihana haaste, joskaan en löytänyt kamerastani juuri ollenkaan kuvia, ja ne mitkä löysin kertoivat enimmäkseen raskaudestani, en muka jaksanut raahataa kameraa mihinkään. Olin aika kyllästynyt odottamiseen, ja päivät kuluivat kotikulmia kierrellässä, lapsen kun piti syntyä hetkenä minä hyvänsä. Ei mennyt yli kuin kahdella viikolla.


Rakas ystäväni, kesän lapsi, jonka suostuttelin malliksi kuvauksiin.

Oli todella kuuma päivä, ja Ihana kahvila tuntui kuin keitaalta pitkä kävelymatkan jälkeen. 

Skidit festarit!

Viimeinen työpäivä.

Ihana päivä Suomenlinnassa parhaassa mahdollisessa seurassa. 

Tämä kuvaa kiteyttää koko odotuksen; makaan sängyssä ja kuvaan vauvan sänkyä. Syntyispä se jo!

Ja vihdoinkin, eikä mikään voisi olla paremmin <3












READ MORE »

Mummolassa

10/20/2013









Hämeenlinnassa satoi eilen lunta.

Vanha oppikirja oli löytynyt mummon mummolan vintiltä. Sinne täytyy päästä ensi kesänä penkomaan ja kuuntelemaan äidin tarinoita lapsuudesta.





READ MORE »

Yllättävän kiva

10/18/2013








Ostin sen kauheassa kiireessä, kun olimme jo lähdössä ratikkapysäkille. Pakko oli vain vielä pistäytyä Marimekossa, mummolta saatu nimiäislahjaraha oli kuumottanut lompakossa jo liian pitkään. Olin haaveillut potkupuvusta, sellaisesta sinisestä missä on valkoisia palloja. Samalla olin miettinyt, että onko siitä nimiäislahjaksi. Sankari oli tosin saanut isovanhemmilta toisenkin lahjan, valokuva-albumin, se säilyy ainakin ikuisesti. Mutta silti, voiko nimiäislahja olla potkupuku? Tätä ajatusta pyörittelin tuo pallopuku jo kädessäni, kun silmiini osuivat puupalikat. Hetken mielijohteesta nappasin ne käteeni ja suunnistin kassalle. Jo kotimatkalla ajattelin, että ovatko nämä nyt oikeasti kivoja, vai jotain hormonihöyryisen hairahduksia. Kotona sanoin esikoiselle, että me luultavasti palautetaan nämä, ja seuraavassa hetkessä olin ajatuksissani purkamassa pakettia hänen kanssaan. Tätä ne huonosti nukutut yöt saavat aikaan. Kirosin mielessäni, että no nyt tätä ei ainakaan voi palauttaa, mutta pian huomasin etten edes halunnut. Esikoinen on nyt testimielessä leikkinyt palikoilla jo melkein tunnin. En olisi uskonut, että palikoiden sovittaminen puuastiaan voi olla niin kivaa. Ne kun eivät sovi sinne ihan tuosta vaan, on löydettävä joku järjestys, kumottava kaikki uudestaan ja aloitettava taas alusta. Esikoinen rakastaa palapelejä, mutta tämä on vielä jotain paljon parempaa. Vasta rakkampaakin rakkaammalle tanssitunnille lähtö sai leikin loppumaan.





READ MORE »

Sohvaperuna

10/17/2013







Viime aikoina on tullut aika pajon istuttua sohvalla imettämässä. Sohva päätyi meille useampi vuosi sitten, kun ostin sen silloiselta pomoltani. Silloin väri hieman epäilytti, mutta vähitellen olen alkanut tykkäämään siitä, itse asiassa aika paljonkin. Sohva on nähnyt elämää jo ainakin 40:n vuoden ajan, ja nahka on vuosien saatossa saanut kauniin kuluneen pinnan. Jos ostaisin uuden sohvan, haluaisin verhoilun luultavasti olevan villakangasta, mutta tässä elämäntilanteessa mikään ei voisi toimia paremmin kuin nahka. Puklut, pissat, ruoat ja mitä kaikkia näitä nyt on, kaikki voi vain pyyhkäistä pois. Isompi sohva voisi ehkä olla, mutta siihen mahtuu tarvittaessa myös kaksi nukkumaan, jos oikein änkeää. Lähiaikoina se on toiminut välillä myös sänkynä miehelle, jos esikoinen on nähnyt pahaa unta. Pitäisi ehkä hankkia king size -sänky, kun tuo tavallinen 160 cm leveä alkaa käydä ahtaaksi neljälle henkilölle. Ihmeellistä miten paljon kaksi pientä ihmistä voivat viedä tilaa.





READ MORE »

Copy ja paste

10/16/2013

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11023797/?claim=eepz2b5u5a4">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Nyt voi blogia seurata Bloglovinin kautta. Tuo koodihässäkkä oli lisättävä heti alkuun, jotta homma onnistui. Joku joka osaa oikeasti nörtätä, olisi varmasti hoitanut homman hienommin. Meillä mennään näin, toimiipahan ainakin :)



READ MORE »

Pakkomielle





Marmorilaatan kotiin vieminen oli virhe. Erehdyin sovittamaan sitä senkin päälle ja se näytti siinä ihan liian hyvältä. Tässä ei vielä sinällään olisi mitään vikaa, mutta kun heti seuraava ajatus oli että laatta on liian pieni, lisää marmoria, tahtoo kokonaisen marmoripinnan! Suomeksi sanottuna senkki tarvitsee siis marmorisen kannen. Perustelen tätä itselleni sillä, että koko keittiön ilme raikastuisi uuden kannen avulla, pimein aika vuodesta on tulossa jne. Sitä paitsi enhän sentään halua marmorilattiaa, joku kohtuus sentään.

Jos joku osaa kertoa, mistä saa edullisesti hankittua mittaan leikattua marmoria, niin vastaukset otetaan ilolla vastaan. Tästä taisi nyt tulla pakkomielle.




READ MORE »

Kurkkaus

Pienen pieni kurkistus eilisiin kuvauksiin kännykän kameran kautta. Vasemmasta reunasta juuri ja juuri erottuvat halot ja valkoraidallinen takka (kaikille oli varmaan heti selvää, että kyseessä on juuri takka :), sekä marmori saattavat kertoa jotain yrityksestä. Kun kuva julkaistaan, lupaan kertoa kenestä oli kyse, ja saatte nähdä myös sen ihan oikean kuva, jonka on ottanut oikea kuvaaja oikella kameralla. 

Sain yhden tuollaisen marmorilaatan kotiin, mutta siitä myöhemmin lisää.


ps. Siellä se lasikupukin nyt komeilee



READ MORE »

Ihana valo

10/14/2013






Syksy esiintyy nyt niin kauniina, että ei siitä voi olla tykkäämättä. Matalalta paistava aurinko saa aikaan hauskoja varjoja, kuten tänään kaupunkireissulta mukaan tarttunut lasikupu todistaa. Olen jo monta vuotta haikaillut tuollaisen perään, mutta se on jäänyt jostain syystä hankkimatta. Olisin ehkä halunnut isomman, mutta sellaista ei tähän hätään löytynyt. Tämä sopii myös täydellisesti huomisiin kuvauksiin, jonka jälkeen se jää meille. Kun pieni kupu löytää paikkansa, se jää luultavasti kaipaamaan isompaa vierelleen. Ah, miten hyvä tekosyy sellaisen hankkimiseen...







READ MORE »

Pikavisiitti

10/13/2013






Kävimme lauantaina ehkä elämäni nopeimmalla reissulla Ikeassa. Uudesta Trendig -mallistosta löytyi jakkara kylpyhuoneeseen. Sellainen, minkä päälle lapset voivat nousta pesemään käsiään, näin ainakin luulin. Käytännössä huomattiin lypsyjakkaraksi ristitty palli niin kiikkeräksi, että sen päälle ei kannata kyllä kenenkään nousta. Nätti se silti on, vaikka paikkaa vielä hakeekin. Nyt sen päälle päätyi lehtipino. On muuten ehkä kaunein "miesten lehti", mihin olen ikinä törmännyt, ja jutut ovat jotain ihan muuta kuin niissä perinteisissä miestenlehdissä. Tiesittekö esimerkiksi, että joku bisnesherra on aikoinaan keksinyt maapähkinälle yli 300 erilaista käyttötarkoitusta? Mies kertoi minulle tämän tänään tehdessään lehdestä löytyneellä reseptillä maapähkinävoita, ai että oli hyvää. Australialaisen lehden naisten versio on Frankie, harmi kun näitä ei saa Suomesta. Lähin ostopaikka taitaa löytyä Tukholmasta.




READ MORE »

Puolustuspuhe

10/12/2013





Nyt kun tempauduin ihan hurjalle linjalle ja laitoin blogin julkiseksi, tein samalla sellaisen huomion, että täällähän vilisee vain ja ainoastaan lapsikuvia. Pakko siis todistaa parilla lisäkuvalla, että niinkin vakavasta asiasta kuin sisustuksesta tässä pohjimmiltaan on kyse. Asuu meillä kaksi aikuistakin, mutta jostain kumman syystä ne lapset tuppaa tällä hetkellä nousemaan pääasiaksi. Ihme juttu. 

Uuden kodin sisustus on vielä kesken, mutta kaksi ylimmäistä kuvaa kertoo makuuhuoneestamme jo jotain. Ainakin sen, että ihanan ja lahjakkaan Hanna Perälän taulu on päässyt paraatipaikalle ja Granitista hankittu vaatetanko helpottaa säilytysongelmia. Palataan pian.






READ MORE »

Naamiaiset Aleksanterinkadulla

10/11/2013

Toissailtana meidän perheen likat suunnistivat H&M:nUnicefinja Rawr:n järkkäämiin iltarientoihin. Aleksanterinkadun lasten myymälässä lanseerattiin All for Children - mallisto. Meidät vastaanottivat puujaloilla seisoskelevat sirkustaiteilijat,  ja naamiaisteemaisista juhlista löytyi lapsia pukeutuneena ainakin merirosvoiksi, leppäkertuiksi, prinsessoiksi ja pupuiksi. Meno oli mitä parhainta, pöydät notkuivat herkkuja - kuppikakkuja, suklaita ja smoothieita. Aika rohkeita ovat H&M:llä, kun uskaltavat päästää sokerihumalaiset kakarat kekkuloimaan vaatteiden sekaan suupielet suklaassa ja kermavaahdossa. En kyllä tosin nähnyt yhtään likaantunutta vaatetta, fiksuja lapsia tai toimiva konsepti, ehkä molemmat. Yksi mekkohan sieltä oli pakko ostaa, merirosvoprinsessa oli hyvin tyytyväinen.








25 % All for Childrenin -malliston tuotosta ohjataan Unicefin hankkeisiin Bangladeshiin ja Intiaan.





READ MORE »

Aarrekidin inkkarilapset














Viimeisenä työjuttunani ennen äitiyslomalle jäämistä tein kuvia Aarrekidille. Voin kertoa työstäni joskus hieman enemmän, mutta lyhyesti sanottuna suunnittelen ja stailaan kuvia, etunenässä sisustus ja lifestyle, ja välillä eksyn myös kokeilemaan rajojani muun muassa muodin parissa. Raskaushormonien pehmentämälle päälle ei olisi voinut olla parempaa kohdetta kuin lasten kuvaaminen. Aarrekidin ihana Johanna antoi minulle ja valokuvaaja Juho Huttuselle vapaat kädet, toiveena saada uusia kuvia merkin jatkuvasta mallistosta, eli KaksiTvåstakin tunnetun Piia Kedon suunnittelemista Aarremetsästä ja Raidoista. Yllä esimakua lopputuloksesta.





READ MORE »

Juhlan paikka

10/10/2013

Täältä tulee ujo heippaus, sillä minua hieman jännittää. Blogi on pitänyt perustaa jo useampi vuosi sitten, mutta en ole uskaltanut. Pupu pöksyssä ollaan nytkin, kauniita blogeja on niin paljon, ja kriteerit oman tekemiseen ovat koko ajan nousseet. Tässä sitä kuitenkin ollaan epätäydellisenä, mutta rohkaistuneena. Iso kiitos siitä kuuluu ystäville. Jee!Ja mikä olisikaan parempi aloitus kuin juhlat. Meillä juhlittiin viime viikon lauantaina kolme vuotta täyttänyttä esikoista ja vauvan uutta nimeä, ehkä myös hieman uutta kotia,  jossa ollaan asuttu kohta kuukausi. Värimaailmasta voi jo varmaan arvata esikoisen lempivärin, ja jos yleistunnelma pysyy enemmän vaaleanpunaisena kuin pinkkinä, on äitikin tyytyväinen. 












 Tulevaisuus tuo mukanaan ainakin sisustusta, designia, ehkä vähän muotiakin ja ihan jokapäiväistä arkea, mutta nyt pala kakkua, olkaa hyvä!






READ MORE »

d a d a a. © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger